Auto gume Nexen N`Blue HD Plus su gume visokih performansi za putnička vozila.

To su letnje gume sa asimetričnim dezenom. Karakteriše ih maksimalna efikasnost na mokroj podlozi, odlično upravljanje i mala potrošnja goriva.

Auto gume Nexen

Gume su lansirane 2014. godine. Cilj proizvođača je bio da spreči pojavu stresnih situacija tokom vožnje i da omogući vozačima osećaj sigurnosti. Ovo je postignuto sa gumama Nexen N`Blue HD Plus. One su naslednik prethodne verzije koja je već bila stekla popularnost među vozačima. Da bi postigli bolji kvalitet u odnosu na prethodnu verziju, kompanija je uložila značajne investicije u razvoj i istraživanje. Ostvaren je željeni rezultat, pa novi model Plus karakteriše poboljšana efikasnost i bolja funkcionalnost.

Po propisima EU, većina dimenzija ovog modela ima oznaku A za prijanjanje na mokroj podlozi. Vek trajanja produžen je za 5%, a otpor prilikom kotrljanja i nivo buke u odnosu na prethodnika drastično je smanjen.

Karakteristike dezena

Auto gume Nexen N`Blue HD Plus

Tri centralna rebra daju dobru usmerenu stabilnost tokom manevara pri velikim brzinama. Jaka ramena rebra, zahvaljujući ravnomernoj raspodeli pritiska, povećavaju mogućnost manevrisanja. Široki uzdužni kanali i bočni žlebovi garantuju dobru zaštitu od akvaplaninga.

Karakteristike dezena doprinose operativnim funkcijama gume. Žičani obruč unutar gume, sastoji se od žica besprekorne zrnaste strukture sa čvrstim punjenjem zrna. Ovim se poboljšava osetljivost na komande upravljača kao i usmerena stabilnost. Izuzetno jaka metalna vlakna koja čine kord,  povećavaju performanse kočenja i omogućavaju brzo raspoređivanje težine. Čvrsta karkasa ne dozvoljava deformaciju gume tokom kortrljanja što osigurava optimalnu stabilnost.

Specijalna tehnologija izrade smeše

Smeša se sastoji od specijalnih polimera kontrolisanih na mikro nivou i fino rasute silike rađene po tehnologiji CTOT. Tehnologija CTOT je tehnologija održavanja konstantne temperature i optimalnog vremenski kontrolisanog mešanja. Ovako napravljena smeša obezbeđuje smanjenje trenja kada guma klizi po površini. Rezultat je smanjenje emisije štetnih gasova i manja potrošnja goriva. Navedeni indikatori svrstavaju ove gume u ekološke.

Da li ste imali iskustvo sa nekim od Nexenovih guma? Napišite nam o tome u komentaru i pomozite nam da steknemo o njima još bolji utisak.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?