Verovatno su vam prvo na pamet pale vunene čarape sa raznim zimskim motivima, ali ovo su drugačije čarape. Čarape za gume su revolucionarni norveški proizvod koji je alternativa lancima za sneg.

Čarape za gume

Prednost čarapa u odnosu na lance za sneg je u tome što zauzimaju daleko manje mesta u automobilu. Pored toga, montaža lanaca za sneg komplikovanija je i duže traje. Ipak, čarape obavljaju istu funkciju kao lanci za sneg; omogućavaju vozilu da se nesmetano kreće u najtežim zimskim uslovima. Međutim, stručnjaci preporučuju da se čarape za gume koriste samo pri prelaženju kraćih relacija. Još jedna razlika u odnosu na lance za sneg je u tome što čarape ne oštećuju puteve.

Čarapa za gumu je zapravo navlaka od veštačkog tekstila čija je tekstura takva da se „lepi“ za suvi sneg i led. Čarape se montiraju na pogonske točkove. Čarapa se, logično, navlači preko gume, odozgo na dole, do mesta kontakta sa površinom. Automobil zatim treba pomeriti za pola okreta točka i navući čarapu i na preostali deo gume. Zatim se čarapa za gume zategne. Ovaj proces traje svega nekoliko minuta. Čarape za sneg se same centriraju, posle nekoliko desetina metara vožnje. Kao i lanci za sneg, čarape se mogu više puta koristiti. Ukoliko se koriste po uputstvu, mogu vam trajati godinama.

Po rečima vozača koji su ih probali, čarape za sneg idealno se rešenje kada vas na putu zatekne neočekivani sneg. One ne kvare svojstva guma pri kotrljanju i ne izazivaju nikakva oštećenja bilo kog dela vozila, što sa lancima ume da se dogodi. Dizajnirane su i za automobile sa ABS sistemom i sistemom protiv proklizvanja.

Pročitajte kako da u nekoliko koraka namontirate lance za sneg

1 Komentar
  1. rada 10 година ago

    Cena?

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?