Ukoliko imate poznanike ili rođake koji su navučeni na igrice simulacije vožnje, sigurno ste ih čuli kako u svoju odbranu tvrde da ovakvim kompjuterskim igricama poboljšavaju svoju vozačku tehniku.

Na prvi pogled, ova tvrdnja može da zvuči ubedljivo. Igrač je u bezbednom okruženju, a zahvaljujući razvoju tehnologije igrice su realistične kada se uzme u obzir ponašanje vozila u virtuelnom svetu. Možda igrice u kojima se simulira vožnja zaista mogu da pomognu vozačima?

Igricama do bolje vozačke tehnike

Prema nedavno sprovedenom istraživanju svetskog proizvođača Continental guma, ovakve tvrdnje nisu istinite. Igrice poput „Gran turismo“ i drugih, zapravo čine igrače opasnijim vozačima u stvarnom svetu.

Naime, kada igrač sedne za volan pravog automobila, ima veće šanse da bude učesnik saobraćajne nesreće u odnosu na nekoga ko nije ljubitelj simulacija vožnje. Dokazano je još i da igrači lakše preuzimaju rizik u vožnji i prilikom preticanja, lakše ignorišu semafore i saobraćajne znakove, i lakše ih obuzimaju agresivna osećanja. Pored toga, češće prekoračuju dozvoljenu brzinu i imaju veći broj potraživanja od osiguravajućih kuća.

Kao zaključak, iz Continental guma poručuju: „Igrači u odnosu na one koji to nisu preuzimaju veće rizike u vožnji, verovatno usled nedostatka posledica takvog ponašanja u virtuelnom svetu komjuterskih igrica.“

Kakva su vaša iskustva?

Izvor: Blackcircles news

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?