Svaki vlasnik automobila mora da se u nekom trenutku pobrine oko nabavke jednog od bitnih delova, a to su gume. S obzirom da postoje različite vrste guma na tržištu, pre nego što krenete u potragu za odgovarajućim gumama treba da odlučite koja vrsta vam je potrebna. Time ćete izbeći nedoumice i probleme pri kupovini.

Koje gume kupiti

Vrstu guma određuju vremenski uslovi i godišnja doba tokom kojih vozite. Zbog toga je korisno da sebi pre odlaska u kupovinu postavite sledeća pitanja:

– Koji su najgori vremenski uslovi koji mogu da me zadese tokom vožnje?
– Koji su uobičajeni vremenski uslovi u kojima vozim?
– Koliko kilometara pređem godišnje, a koliko u svakom od godišnjih doba?

Ukoliko su odgovori na prva dva pitanja slični i još pri tom ne prelazite neku veliku kilometražu, onda su za vas logičan izbor gume za sve sezone, koje su dobre tokom cele godine u područjima gde su sva godišnja doba slična po vremenskim prilikama i nema velikih oscilacija u prosečnim temperaturama.

Ukoliko se odgovori na prva dva pitanja prilično razlikuju, onda je bez obzira na broj pređenih kilometara bezbednije i jeftinije imati dva seta guma: zimske gume, koje su dobre zimi po hladnoći, bljuzgavici i snegu, i letnje gume, koje su dobre tokom prolećnih/jesenjih meseci i tokom letnjih vrućina. Svaki od ova dva seta guma je napravljen tako da odgovori na vozačke zahteve sezone za koju je namenjen, a da pri tom ne ugrozi vašu bezbednost, osećaj i zadovoljstvo u vožnji. Iako kupovina dva seta na prvi pogled predstavlja veliki izdatak, set guma koje nisu montirane se ne troše, a u kombinaciji sa drugim setom će se sporije habati i samim tim imati duži vek trajanja.

Kakvi su vaši odgovori na gore navedena pitanja i čime se vi rukovodite prilikom izbora vrste guma?

Izvor: Tirerack

1 Komentar
  1. ivica 11 година ago

    neznam ja sam uvek vozio sa gumama za sve sezone
    sada hocu da budem taksista sa svojim autom pa neznam koje da koristim
    i ja molim za savet

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?