ADAC je nemačka automobilska organizacija poznata po svojim prestižnim testovima. Kada oni kažu da je neka guma dobra ili loša, vozači im veruju.

ADAC test letnjih guma 2014 195 65 15

U testu koji je obuhvatio 29 različitih modela letnjih guma, samo 10 njih je zaslužilo etiketu „preporučujemo“. Za ovo leto, ADAC je testirao letnje gume u dve dimenzije: 195/65 R15 V i 175/65 R14 T.

Ovih 10 letnjih guma ADAC je ocenio kao dobre i toplo ih preporučuje:

1. Goodyear EfficientGrip Performance

Ovo je premijum guma koja odgovara na raznorazne situacije na putu tokom letnjih meseci. Poseduje inovativni asimetrični dizajn koji omogućava dobro priavanje i manji otpor pri kotrljanju. Ova guma specijalno je dizajnirana za automobile srednje klase, kao i za luksuzne automobile.

2. Continental ContiEcoContact 5

U pitanju je guma najviše klase. U ADAC-ovom testu za 2014. godinu, ovaj proizvod zauzeo je prvo mesto u kategoriji guma dimenzija 175/65 R14 T. Sporo se haba, bezbedna je ali i ekološki nastrojena. Idealna je za automobile srednje i visoke klase.

3. Dunlop Sport BluResponse

Premijum guma iz Dunlop porodice zauzela je drugo mesto na testu guma dimenzija 95/65 R15 V, što je dobar rezultat, s obzirom na zauzeto treće mesto u prethodnoj sezoni. Ova guma ponaša se odlično na mokroj podlozi, pruža dobro i precizno upravljanje. Dizajnirana je za sportske automobile.

4. Hankook Kinergy Eco K425

Pričamo o gumi koja je idealna za svakodnevnu vožnju, jer pruža visok komfor. Zauzela je drugo mesto na testu guma dimenzija 175/65 R14 T, a treće u kategoriji guma 195/65 R15 V.

5. Pirelli Cinturato P1 Verde

Cinturato P1 Verde guma pruža izvanredne performanse za one koji vole dinamičnu vožnju. Premijum guma italijanskog proizvođača pokazala je odlične rezultate na mokroj podlozi. Dizajnirana je za vožnju po gradu i to za kompaktne automobile.

ADAC test letnjih guma 2014 175 65 14

6. Fulda EcoControl HP

Reč je o gumi namenjenoj vozilima srednje klase koja je na testu guma dimenzija 195/65 R15 zauzela četvrto mesto. Ekonomična je i ekološki nastrojena. Može se pohvaliti kratkim zaustavim putem.

7. Nokian Line

Na ADAC-ovom testiranju ova guma pokazala je dobre rezultate. Dizajnirana je za kompaktne automobile, srednje i visoke klase, ali i za automobile sa velikom kubikažom.

8. Vredestein Sportrac 5

Vredestein Sportrac 5 je premijum guma koja je zaslužila etiketu „dobra“ na ADAC-ovom testiranju. U poređenju sa drugim gumama, ovaj model istakao se veoma dobrim ponašanjem na mokroj podlozi.

9. Bridgestone Ecopia EP 150

Dizajnirana je za kompaktna i vozula srednje klase. Ova guma idealno je rešenje za vozače koji očekuju bezbednu i ekonomičnu vožnju. Napravljena je od specijalne gumene smeše koja sprečava brzo habanje gume i pruža odlične performanse.

10. Falken Sincera SN832 Ecorun

Odlična za svakodnevnu gradsku vožnju, ova Falken guma pruža kraći zaustavni put na svakoj podlozi, otpor pri rotaciji je nizak, a to znači i da je potrošnja goriva redukovana, i to za 4 odsto, u odnosu na prethodnu generaciju.

1 Komentar
  1. dejan 6 година ago

    Hankook Kinergy Eco K425 Vozim nove letnje .Katastrofa koliko su bucne , Najvise primecujem kada posle zimskih namontiram njih. Test je izgleda objavljen tendeciozno . Nemoj da lazete narod .

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?