Nokian WR SUV4 trebalo je da ugleda svetlost dana početkom januara 2018. godine. Naime, kompanija Nokian je za taj termin najavila puštanje nekoliko novih modela, među kojima je trebalo da bude i ova guma. Međutim, lansirano je sve što je bilo najavljeno, osim dezena WR SUV4. One su se pojavile tek polovinom marta. Finski stručnjaci iz odeljenja za razvoj tada su otkrili koje glavne inovacije su korišćenje prilikom izrade ovog modela gume.

Inovacije korišćene prilikom dizajniranja Nokian WR SUV4

Tehnologija kandže za sneg (Snow Claws tehnology) donela je popularnost zimskim modelima Nokian WR SUV3 i Nokian WR A4. Ova tehnologija koja obezbeđuje dodatno prijanjanje na snegu, korišćena je i kod Nokian WR SUV4. Ona maksimalno povećava prijanjanje na bljuzgavici i daje osetljivost kod pokreta upravljačam, kod prelaska iz trake u traku i u krivinama.

Ove gume imaju i neizbežne polirane kanale. Oni su specijalnost kod Nokian guma već duži niz godina. Osim što povećavaju efikasnost prilikom uklanjanja snega i vode sa kontaktne površine, daju gumama i moderan, stilizovan izgled.

Robusna i izdržljiva sturktura u kombinaciji sa Aramid tehnologijom bočnog zida, povećala je otpornost na udare i prosekotine. Na ovaj način omogućila je duži život gume.

Climat grip koncept

Ali, ključna tehnološka inovacija je Climat grip koncept. Ovde govorimo o  jedinstvenim lamelama usmerenog dizajna, koje pospešuju stabilnost na vlažnom i bljuzgavom putu i na putu prekrivenom snegom. Ove lamele utiču na smanjenje rizika od pojave akvaplaninga. Deo ovog koncepta je i čvrsta gumena smeša, koja pouzdano reaguje na promenu temperature u zimskim uslovima.

Nokian WR SUV4 se proizvodi sa tri brzinska indeksa – H (210 km/h), V (240 km/h) i W (270 km/h). Predviđeno je ukupno 57 različitih dimezija, od 16 – 21 inči. Na tržištu se nalaze od jeseni 2018. godine.

Mnogi vozači naglašavaju da su definitivno prešli na zimski Nokian od kako su ga prvi put isprobali. Kakvo je vaše iskustvo sa gumama ovog finskog proizvođača? Pišite nam vaše utiske u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma možete da pogledate na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?