Finski proizvođač guma visokih performansi Nokian, najavljuje nam za ovu letnju sezonu novu liniju guma cLine. Izvedena je u dve različite verzije – cLine Cargo za teretna vozila i cLine Van za laka transportna i minibus vozila.
Nokian cLine Van – novi letnji dezen za kombi gume
Nokian cLine Van ima asimetričan dezen kojim se postiže velika udobnost tokom vožnje, kao i odlična upravljivost, a struktura i optimalan raspored blokova na dezenu utiču na smanjenje buke izvan i unutar vozila. U predstavljanju karakteristika novog dezena, ističe se nekoliko bitnih detalja:

  • Trouglasti podupirači
  • Talasasti podupirači
  • „Clinch“ gumena smeša

Trouglasti podupirači ojačavaju rameni deo gume i omogućavaju sporije habanje i pomažu održanju oblika gume, što je od izuzetnog značaja kod trasnporta težih tereta.

Na centralnom rebru nalaze se talasasti podupirači koji daju veću čvrstinu bočnim zidovima gume, pa time takođe utiču na to da guma zadržava stabilan oblik i otpornost na habanje, a ujedno smanjuju i mogućnost akvaplaninga.

„Clinch“ gumena smeša je još jedna novina koja produžava životni vek gume. Zahvaljujući ovoj smeši, guma odlično naleže na felnu i kod većeg pritiska prilikom prevoza težih tereta, omogućava manje habanje. Ova smeša takođe pomaže da guma još bolje prianja na mokroj podlozi.

Inovativni indikatori kod cLine Van guma

Na centralnom rebru nalazi se indikator merenja dubine šare obeležen brojevima od osam do tri koji označavaju milimetre. Tokom habanja, ovi brojevi nestaju i govore o tome koliko je milimetara šare preostalo. Ono što je posebno interesantno je postojanje indikatora za upozorenje od opasnosti od akvaplaninga, sa simbolom kapi vode. Ovaj simbol nestaje kada se istroši četiri milimetra profila i na taj način upozorava da je rizik od akvaplaninga povećan. Za sada, ovakvu inovaciju nema ni jedan drugi proizvođač guma na svetu.

Iz kompanije Nokian poručuju da je ovaj novi dizajn idealan za profesionalne vozače poluteretnih i minibus vozila na zahtevnim putevima kao što su naši, kao i da omogućava izuzetnu stabilnost, dugotrajnost i bezbednost tokom vožnje. Očekujemo da se uskoro gume sa ovim dezenom pojave na našem tržištu. Ubrzo nakon toga možemo da se nadamo i prvim iskustvima koja su nam dragocena, jer tek udružena sa teorijom daju kompletnu sliku.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?