Michelin je na Sajmu automobila u Detroitu ovog januara predstavio revolucionarni proizvod – gumu Premier A/S koja ima garantovani životni vek od 96.560 pređenih kilometara.

Michelin Premier A/S

Iz Michelina kažu da je ova guma revolucionarna po tome što „sa godinama upotrebe postaje sve bolja“, za razliku od „običnih“ guma koje, logično, zub vremena nagriza. Francuzi garantuju da će guma Michelin Premier A/S moći da pređe oko 100.000 kilometara, tačnije 96.560 kilometara. Kako je to moguće, pitate se. Čelnici Michelina objašnjavaju da je tokom proizvodnje nove gume korišćena EverGrip tehnologija, pa su napravljeni od specijalne smeše koja u sebi ima velike količine silikagalea i suncokretovog ulja.

Michelin Premier A/S ima novi dizajn šara i gazećeg sloja, ali i one šare koje se, tek nakon dužeg perioda korišćenja, pojavljuju. Tu je još 150 skrivenih šara koje postaju vidljive tek kada se prvi sloj gume potroši. Dakle, ako je verovati Michelinu, ova će guma i nakon nekog vremena korišćenja imati ista svojstva kao i kada je tek bila montirana. Sa godinama se prianjanje gume ne samo zadržava, već se i poboljšava.

Michelin će revolucionarnu gumu najpre ponuditi američkim vozačima, naravno po simbolično višoj ceni, s obzirom na revolucionarnost proizvoda. Amerikanci će moći da biraju između 32 veličine od 185/65R15 do 245/45R18. Krajem 2014. godine Michelin Premier A/S biće ponuđena i evropskim vozačima.

Pogledajte kako funkcioniše EverGrip tehnologija:

2 Komentara
  1. Rada Kuzmanovic 10 година ago

    Zimske Miselin 225×60 R 16 koja je cena?

    • martina.andjelkovic 10 година ago

      Pozdrav Rado,
      Cena za Michelin 225/60 R16 je 19,649.00 RSD.
      Pozdrav!

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?