Zvanično je počela izgradnja fabrike Toyo u Inđiji.

U opštini Inđija je krajem decembra 2020. godine postavljen kamen temeljac buduće fabrike guma japanske kompanije Toyo. Tako su okončani pregovori oko njene izgadnje koji su započeli još u maju 2017. godine.  Ovim je i zvanično otpočela gradnja ovog gigantskog postrojenja.

Počela izgradnja fabrike TOYO u Inđiji

U početnu prvu fazu izgradnje biće uloženo 390 miliona eura. Proizvodni kompleks će zauzimati parcelu od oko 64 hektara. Pored proizvodnog objekta, objekata za zaposlene i ostalih pratećih objekata i potrebnih saobraćajnih površina, projekat predviđa i izgradnju staze za testiranje guma.

Početak proizvodnje i planovi

Predviđeno vreme za završetak radova na izgradnji fabrike i početak proizvodnje je april 2022. godine. Proizvodnja će biti potpuno automatizovana, a planirano je da se godišnje proizvede 5 miliona putničkih i teretnih guma.

Fabrika u Inđiji je prva fabrika ove kompanije u Evropi. Direktor Toya je objavio da će ova fabrika snabdevati tržište Evrope, Bliskog istoka, SAD – a i Afrike.  Planira se izvoz u vrednosti od 240 miliona eura.

Lider u svojoj oblasti delovanja

Počela izgradnja fabrike TOYO u Inđiji

Kompanija Toyo je jedan od najvećih proizvođača guma u svetu. Ova kompanija započela je svoju karijeru proizvodnjom teretnih guma u drugoj polovini prošlog veka. Davne 1966. godine, postali su prvi proizvođač guma iz Japana koji je otvorio predstavnišvo u SAD, a 1975. godine  započeli su proizvodnju putničkog programa. Prateći trendove i zahteve potrošača, dali su veliki doprinos razvoju tehnologije i pozicionirali se među lidere u ovoj oblasti.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?