Prva srpska fabrika za reciklažu auto guma

„ECO RECYCLING“ je prvo postrojenje u Srbiji koje se bavi reciklažom otpadnih auto i teretnih guma, kao i drugih vrsta gumenog otpada, koje se godinama nagomilavaju na deponijama bez mogućnosti njihove dalje prerade, odnosno recikliranja.

Postupak je 100% ekološki, tj. nema štetnog uticaja na životnu sredinu. U postupku ovakve reciklaže ne stvara se nikakva dalja otpadna supstanca, sve je upotrebljivo, a izuzetno je važno da nema nikakvih propratnih zagađenja životne sredine – u vazduh, vodu ili zemlju. Istraživanja su pokazala da je mehanički postupak reciklaže neuporedivo povoljniji za životnu sredinu i prirodu od spaljivanja u energetske svrhe! Upravo reciklažom kroz gumeni granulat koji ulazi u ponovni ciklus upotrebe, čuvaju se prirodni resursi. Rešavanje problema nagomilanih otpadnih guma predstavlja u isto vreme ekološku, energetsku i ekonomsku celishodnost.

Fizičke osobine korišćenih guma imaju veliku vrednost jer nisu toksične, nisu bio-razgradive, njihov oblik, težina i elastičnost čine ih u potpunosti upotrebljivima za veliki broj raznih proizvoda, u obliku granulata ili u obliku prašine. U poslednjoj deceniji mnogobrojna istraživanja su doprinela pronalaženju mnoštva novih proizvoda i aplikacija koji se dobijaju od recikliranih pneumatika. Procesom reciklaže otpadnih pneumatika takođe izdvajamo čeličnu žicu i platno, koji imaju svoju upotrebnu vrednost. Pošto su se pokazali kao najprikladniji i najefektivniji za širok spektar primena, istovremeno ispunjavajući specifikacije performansi, tržišta recikliranih pneumatika su poslednjih godina doživela rapidni rast.

www.eco-recycling.rs

9 Komentara
  1. slobodan 13 година ago

    kome da ponudim 15tona starih kamionskih guma za reciklazu i po kojoj ceni

  2. admin 13 година ago

    Prema informacijama koje imamo, Eco Recycling vrši otkup starih guma kako od pravnih tako i od fizičkih lica, a cena zavisi od toga da li vi sami organizujete isporuku do njih ili to oni rade za vas. Naš savet je da ih kontaktirate direktno i saznate šta nude i po kojim cenama.

    – Miljana, IPG

  3. darko 13 година ago

    jedino sam čuo da šleper pun guma starih košta 2500 eura! a ko otkupljuje to neznam!

  4. Brana Kokic 13 година ago

    postovani zanimame cena otkupa polovnih guma ,sa mojom vucom, mislim sa mojim prevozom s postvanje branko

  5. stefan 13 година ago

    gde se nalazi ta firma za reciklazu guma i da li mogu da dobijem broj telefona njihove firme da ih kontaktiram?

  6. Miljana Nimčević 13 година ago

    IPG internet prodavnica za sada nema saradnju sa firmom ECO RECYCLING, a ovaj tekst na blogu je čisto informativne prirode. Ukoliko biste želeli da dobijete preciznije informacije o tome na koji način posluje ova fabrika, predlažemo vam da sa njima stupite direktno u kontakt, podatke možete pronaći ovde: http://www.eco-recycling.rs/?page=31&gal=0&lang=1

    – Miljana Nimčević, IPG

  7. haljilj 12 година ago

    nema izgleda nista od prodaja guma zagreb je pun guma divljih otpada ali kupaca nigdje jedino ko hoce da radi besplatno uzima ih firma u varazdinu na poklon a prodaju preradjevinu od njih drasticnim cijenama jedino mozemo obogatit nekoga nama sirotinji nista ni kune

  8. ivan marković 11 година ago

    da li možete da mi pošaljete cene i ko otkupljuje sve vrsta otpadnih guma
    hvala u napred

  9. bokij 10 година ago

    2.5 dinara po kilogramu informacija od 10.6 2014 god eco reciclyng beograd

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?