Svake godine popularni nemački automobilski časopis, Auto Bild, organizuje nezavisni test guma. Ovaj godišnji test veoma je cenjen među automobilistima i neretko utiče na proizvođače da svoje gume, koje nisu postigle zavidne rezultate na ovom testiranju, na neki način unaprede kroz novu generaciju.

Auto Bild test letnjih guma 225 50 17 2014. godine

Ove godine Auto Bild je testirao je 15 letnjih guma u dimenzijama 225/50 R17. Testno vozilo bio je BMW 320i Touring, a gume su testirane na vlažnoj i suvoj podlozi.

Najviše poena osvojilo je ovih pet guma. Iz Auto Bilda kažu da ih je guma na četvrtom mestu veoma iznenadila.

1. Michelin Primacy 3

Auto Bild kaže da je ova Michelinova guma najbolja na ovom testu. Osvojila je najviše poena ukupno. Oštro dinamičko upravljanje i visoka ekonomičnost, etiketirale su ovu gumu kao najekonomičniju kada se govori o ceni vožnje po kilometru.

2. Pirelli Cinturato P7 Ecoimpace

Testeri su izjavili da je ova Pirellijeva guma veoma dobro balansirana i da je omogućila testno BMW-u odlično kočenje i na suvoj i na mokroj podlozi. Izneverila je na akvaplaning testu.

3. Continental Sport Contact 5

Continental Sport Contact 5 pokazao je odlične karakteristike na suvom i mokrom putu. Rezultati kočenja na ove dve podloge takođe su iznenađujuće dobri, ali i manji otpor pri rotaciji. Međutim, iz Auto Bilda smatraju da je visoka cena negativna stvar kod ove gume.

4. Fulda SportControl

Iznenađenje na četvrtom mestu je Fulda SportControl, koja je pobedila Goodyear. Testni vozači iz Auto Bilda impersionirani su otpornošću na akvaplaning, ali i upravljanjem na suvom i mokrom putu. Uprkos tome što je ova guma dobra vrednost za cenu, ekonomičnost joj nije na zavidnom nivou.

5. Goodyear EfficientGrip Performance

Ova guma pokazala je dobro upravljanje i kraći zaustavni put na suvoj podlozi. Dobro se Goodyear EfficientGrip Performance pokazala i u kategoriji ekonomičnosti i dugotrajnosti. Međutim, testni vozači zaključili su da je ova guma glasnija od svojih rivala.

Pobednici u različitim kategorijama

Ovo su rezultati individualnih testova.
Generalni pobednik testa – Michelin Primacy 3
Najbolja za suvu podlogu – Continental Sport Contact 5
Najbolja za mokru podlogu – Michelin Primacy 3
Najekonomičnija – Goodyear EfficientGrip Performance
Najudobnija – Michelin Primacy 3
Najmanje se haba – Michelin Primacy 3
Najtiša – Nexen N Fera SU1

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?