Uniroyal RainExpert 3 gume za kišu, dolaze iz Continental grupe. Po kvalitetu pripadaju srednjoj kategoriji i namenjene su putničkim automobilima.

Uniroyal RainExpert 3 su letnje gume predviđene za kišu. Po rečima proizvođača, obezbeđuju visok stepen sigurnosti na mokrom putu i omogućavaju savršenu udobnost u kišnim uslovima. Ovaj model karakteriše mali otpor pri kotrljanju, kao i kratki zaustavni put prilikom kočenja na suvoj i mokroj podlozi. Mogućnost nastanka akvaplaninga je svedena na najmanju moguću meru.

Poboljšanja u odnosu na prethodni model

Ovaj model predstavljen je široj javnosti 2015. godine, kao zamena za RainExpert. Nezavisni eksperti su se za ovaj prethodni model izrazili vrlo pozitivno, naglašavajući da ova guma u potpunosti opravdava ime koje nosi.

Nepotrebno je reći da novi dezen ima karakteristike koje prevazilaze mogućnosti prethodnika. Upravljanje i kočenje na mokroj podlozi poboljšani su za 4%,  dok je otpor prilikom kotrljanja smanjen za 5%. Iskusnim vozačima ovaj podatak ukazuje ne manju potoršnju goriva tokom eksploatacije ovih guma.

Pre svega, dizajn gazeće površine pretrpeo je promene. Razvojni tim Uniroyala izabrao je asimetričan dezen. Kombinovali su sve prednosti usmerenog i asimetričnog dezena, ali su potpuno izbacili njihove nedostatke. One obećavaju visok stepen bezbednosti na suvoj podlozi i brz odvod vode sa kontaktne površine u kišnim uslovima.

Ostale karakteristike

Kanali gazeće površine rađeni su po njihovoj novoj, zaštićenoj tehnologiji Shark skin (ajkulina koža). Zahvaljujući primeni ove tehnologije, gazeća površina odvodi kroz kanale vodu sa podloge bez kovitlanja, brzo i efikasno.

Spoljašnji rameni deo ima veliki stepen krutosti, čime se garantuje odlično manevrisanje vozilom pri velikim brzinama. Tokom celog radnog veka gume, primetan je nizak nivo buke čime je, u tom smislu, obezbeđen potpuni komfor. Ovo je postignuto pomoću optimizovane krutosti gazeće površine.

Široka kontaktna površina gume stvara optimalan kontakt sa površinom puta. Kao rezultat toga je smanjeno trenje, manji je otpor pri kotrljanju i smanjeno je habanje gazećeg sloja.

Uniroyal RainExpert 3 gume za kišu

Najbitnije kod ovog modela je korišćenje tehnologije Shark skin. Inžinjeri su posebnu pažnju poklonili primeni strukture površinskog sloja ajkuline kože. Tako su smanjili otpor gume na mokrom i poboljšali performanse na kiši. Priroda nam je sve dala, treba je samo pažljivo slušati i primeniti za dobrobit svih.

Imate li iskustvo sa ovim gumama? Kako su se pokazale u kišnim uslovima? Pišite nam o tome u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?