Za snažne automobile Nokian Line

Usavršeni letnji program kompanije Nokian doneo je na tržište još jednu vrhunsku gumu koja obezbeđuje maksimalno prianjanje, osećaj precizne vožnje i odličnu otpornost na akvaplaningNokian Line.

Namenjen je automobilima sa snažnom „konjažom“, jer se može podičiti veoma preciznim upravljanjem. Osim toga, adut ove gume je udobnost pri vožnji i bezbednost od „zubatog“ proleća do rane zime.

Nokian Line čvrsto prianja i na klizavom putu kada pljušti kiša. U tome joj pomaže posebna smeša gazećeg sloja koji je prilagođen različitim zahtevima indeksa brzine T, H, V i W. Ova guma izuzetno je otporna na akvaplaning, pa joj ni vožnja po najvećem letnjem pljusku ne predstavlja veliki izazov.

Da bi se postigao vrhunski kontakt sa podlogom i precizno ponašanje u vožnji, iz Nokiana su tokom testiranja koristili visokobrzinsku „High-Speed“ kameru. Tako je na kraju nastao Nokian Line – vrhunska guma za vožnje tokom letnjih meseci.

Najvažnije inovacije na ovoj gumi su Cross-Block lamele koje obezbeđuju veću stabilnost, manji otpor pri rotaciji i manju potrošnju goriva. Njima se sprečava i akvaplaning. Ove lamele funkcionišu dvojako: u blizini spoljnog remena spajaju se sa čvršćim režnjem i doprinose opštoj stabilnosti vozila, a pokretljivije Cross-lamele na režnju pored unutrašnjem remena obezbeđuju mekaniji kontakt sa podlogom i smanjuju buku. Cross-Block lamele na mokroj podlozi skupljaju vodu, ali ih i brže odvode u glavne kanale.

Druga inovacija koja, pre svega, efikasno sprečava akvaplaning su Swoop kanali, elipsoidni kanali na spoljašnjosti gume zadržavaju veću količinu vode, a poprečni kanali su otvoreniji pa voda brzo otiče sa površine gume.

Što se tiče same strukture, Nokian Line sastoji se od lanaca molekula jedinstvene funkcionalne gumene smeše nove generacije. Ova smeša odlično reaguje na velike temperaturne razlike i zahvaljujući njoj prianjanje na mokroj podlozi je tako dobro. Takođe, manje se zagreva u vožnji, pa se i guma manje haba.

Ova guma dostupna je u 45 dimenzija od 15 do 17 inča.

Pogledajte koje sve dimenzije gume Nokian Line imamo u Internet Prodaja Guma prodavnici.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?