Zimske auto gume Tigar Winter dizajnirane su za vremenske prilike u kojima temperatura pada do -20 ͦ C. Osiguravaju bezbedno upravljanje na klizavoj podlozi i na suvom asfaltu. Karakteriše ih veliki stepen otpornosti na akvaplaning. Takođe, proizvođači ističu njihovu dobru stabilnost prilikom upravljanja, brzo kočenje i osećaj glatke vožnje.

Tigar gume su Michelinov brend i po kvalitetu ulaze u budžet kategoriju. Njihov dezen Winter pojavio se na tržištu u sezoni 2018/2019.

Karakteristike gazećeg sloja auto gume Tigar Winter

1. Dezen gazećeg sloja rađen je po uzoru na Tigar SUV Winter. Unutrašnja sturktura ovih SUV guma je ojačana,  a predstavljene su sezonu ranije. Prilikom dizajniranja posebno su vodili računa o bezbednosti na mokrim i klizavim podlogama, kao i na snegu.

2. Brojni blokovi u centralnom delu gazećeg sloja su nepravilnog oblika. Na ovaj način je povećana dužina ivica koje naležu na površinu. Rezultat je povećana pouzdanost u kontaktu sa podlogom.

3. Velika gustina lamela doprinosi efikasnoj eliminaciji ledenih čestica. Ovo je još jedan doprinos povećanoj sigurnost pri kretanju u zimskim uslovima.

4. Široki kosi odvodni kanali koji idu ka centru, imaju na nekim mestima nagib pod određenim uglom. Garantuju brzo odvođenje snega i vode sa podloge. Rezultat je velika stabilnost i uklanjanje mogućnosti za nastajanje akvaplaninga.

5. Uzdužni kanali u centralnom delu zaduženi su za odvođenje vode. Na samom dnu su izrađeni reljefno, imaju poprečna ispupčena. Oni daju dodatnu stabilnost u vlažnim uslovima.

6. Zupčasti delovi na spoljašnjoj ivici ramenih blokova omogućavaju prohodnost u dubokom snegu.

Smeša auto gume Tigar Winter

Mešavina od koje je napravljen gazeći sloj zimske auto gume Tigar Winter, uključuje specijalni elastomer i siliku. Ovim je omogućeno dodatno prijanjanje u vlažnim zimskim uslovima. Takođe je smanjen otpor kotrljanju, što direktno utiče na smanjenje potrošnje goriva.

Ovaj dezen može se pronaći pod imenom Orium Winter, Taurus Winter i Riken Snow.

Kada je u pitanju poređenje između stare šare Tigar Wintera 1 i nove Tigar Winter, mišljenja naših vozača su podeljena.

Da li ste imali gume sa oba ova dezena? Kakvo je vaše mišljenje? Napišite nam u komentaru.

Akutelnu ponudu guma možete pronaći na sajtu Internet Prodaja Guma.

1 Komentar
  1. Darko 5 година ago

    Odlučna guma, gazio sam sneg i do 40 cm ,stabilno pokretanje auta bez proklizavanja točkova na uzbrdicama.Za zimske uslove odlična guma ,jedino u prelaznim periodima novembar i mart kada je asfalt topliji malo je bučnija

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?