Zimske gume Michelin Pilot Alpin 5 namenjene su snažnim putničkim vozilima. Predviđene su za intenzivno korišćenje u najhladnijim zimskim mesecima. Imaju sportski, usmeren dezen. Krakteriše ih puna kontrola na snegu i odlično manevrisanje na suvoj podlozi. Efikasno kočenje na mokroj podlozi, udobna vožnja i otpimalna potrošnja goriva su takođe njihove odlike. Lansirane su za zimsku sezonu 2017/2018.

Karakteritike i prednosti

1. Kada govorimo o liniji modela Pilot Alpin, Alpin 5 su zamenile prethodika Michelin Pilot Alpin PA4 lansiranog davne 2011. godine. Za razliku od simetričnog dezena koji ima Michelin Pilot Alpin 5, stari dezen je bio asimteričan. Izmenom izgleda dezena omogućena su poboljšanja pete generacije ove linije. Ovo poboljšanje odnosi se na prijanjanje gazeće površine na podlogu na koju naleže u vlažnim i snežnim uslovima.

2. Zahvaljujući brojnim širokim odvodnim kanalima, dezen gazećeg sloja pomaže da se pouzdano savladaju delovi puta prekriveni snegom.

3. Površina gazećeg sloja obiluje novim  tipom lamela. Njihov jedinstveni oblik omogućava smanjenu deformaciji blokova tokom velikih brzina. Ovo daje pozitivne efekte kod kontrole vozila u zimskim uslovima.

4. Smeša od koje su gume izrađene je posebno prilagođena zimskim uslovima. Polimeri i silicijumska kiselina koji su uključeni u njen sastav poboljšavaju rukovanje na mokroj podlozi i na raskvašenom snegu. Povrh svega garantuju savršenu adheziju gume i površine puta na niskim temepraturama.

Zimske gume Michelin Pilot Alpin 5

Sigurno je da ste već isprobali ovaj model guma i da imate o njima određeno mišljenje. Javite nam da li se navedene karakteritike manifestuju na opisani način u zimskim uslovima? Podelite sa ostalima vaše iskustvo u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?